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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
14/08/1998 |
Data da última atualização: |
29/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
HAJI, F. N. P. |
Afiliação: |
FRANCISCA NEMAURA PEDROSA HAJI, CPATSA. |
Título: |
Controle biologico da traca do tomateiro com Trichogramma no Nordeste do Brasil. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
In: PARRA, J. R. P.; ZUCCHI, R. A. (Ed.). Trichogramma e o controle biologico aplicado. Piracicaba: FEALQ, 1997. |
Páginas: |
p. 319-324. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esse trabalho foi realizado nos municípios de Petrolina e Santa Maria da Boa Vista, Pernambuco, no período de 1990 a 1995 (Haji 1992b). Em 1990, os experimentos foram conduzidos em casa-de-vegetação, em área experimental da EMBRAPA, no Projeto de Irrigação Bebedouro (0,2 ha), em área de pequeno produtor (1,5 ha) e em áreas de empresas (200 e 900 ha), e, em 1991, em área de empresa (1.450 ha) e na área do Sistema de Produção da EMBRAPA (1,0 ha). Nessas áreas, os sistemas de irrigação utilizados foram por infiltração e por pivô central. |
Palavras-Chave: |
Insect; Traca do tomateiro. |
Thesagro: |
Controle Biológico; Inseto; Inseto Para Controle Biológico; Tuta Absoluta. |
Thesaurus Nal: |
biological control; Trichogramma. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196638/1/Tichogramma.pdf
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Marc: |
LEADER 01263naa a2200229 a 4500 001 1132225 005 2019-04-29 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHAJI, F. N. P. 245 $aControle biologico da traca do tomateiro com Trichogramma no Nordeste do Brasil. 260 $c1997 300 $ap. 319-324. 520 $aEsse trabalho foi realizado nos municípios de Petrolina e Santa Maria da Boa Vista, Pernambuco, no período de 1990 a 1995 (Haji 1992b). Em 1990, os experimentos foram conduzidos em casa-de-vegetação, em área experimental da EMBRAPA, no Projeto de Irrigação Bebedouro (0,2 ha), em área de pequeno produtor (1,5 ha) e em áreas de empresas (200 e 900 ha), e, em 1991, em área de empresa (1.450 ha) e na área do Sistema de Produção da EMBRAPA (1,0 ha). Nessas áreas, os sistemas de irrigação utilizados foram por infiltração e por pivô central. 650 $abiological control 650 $aTrichogramma 650 $aControle Biológico 650 $aInseto 650 $aInseto Para Controle Biológico 650 $aTuta Absoluta 653 $aInsect 653 $aTraca do tomateiro 773 $tIn: PARRA, J. R. P.; ZUCCHI, R. A. (Ed.). Trichogramma e o controle biologico aplicado. Piracicaba: FEALQ, 1997.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
17/11/2014 |
Data da última atualização: |
17/11/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VALENTE, A. M. M. P.; BOFFO, E. F.; MELO, I. S. de; FERREIRA, A. G. |
Afiliação: |
ANGELA MARIA MONTES PERAL VALENTE, UFSCar; ELISANGELA FABIANA BOFFO, UFBA; ITAMAR SOARES DE MELO, CNPMA; ANTONIO G FERREIRA, IFSCar. |
Título: |
Quantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Applied Magnetic Resonance, Wien, v. 45, n. 3, p. 207-215, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites. |
Palavras-Chave: |
Mycophenolic acid; NMR; Penicillium sp. |
Thesagro: |
Análise de laboratório; Fungo. |
Thesaurus NAL: |
Citrinin; Nuclear magnetic resonance spectroscopy. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/111791/1/2014AP014.pdf
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Marc: |
LEADER 01835naa a2200241 a 4500 001 2000338 005 2014-11-17 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVALENTE, A. M. M. P. 245 $aQuantification of mycophenolic acid and citrinin produced by Penicillium sp. using 1H NMR.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aAbstract: This study proposes a simple methodology to construct the production curves of mycophenolic acid by Penicillium sp. (CASP5) and citrinin by Penicillium sp. (CATL1.1) in the crude extract, without any purification. The quantification of the compounds was done by 1H nuclear magnetic resonance (NMR) using the signal integration and an internal standard, N,N-dimethylformamide. Fungi were cultivated for a period of 20 days and quantification of the metabolites in the extracts was done starting from time zero, 2 days and after this period in an interval of 4 days. The maximum production of mycophenolic acid and citrinin was obtained at 12 and 8 days of fermentation, respectively. These results show that the 1H NMR technique was efficient to define the production curves of mycophenolic acid and citrinin directly in the crude extracts. In addition, the technique made it possible to evaluate the purity degree of the substances obtained in the extraction process. Furthermore, this is the first study that uses the 1H NMR technique to determine the production curves of secondary metabolites. 650 $aCitrinin 650 $aNuclear magnetic resonance spectroscopy 650 $aAnálise de laboratório 650 $aFungo 653 $aMycophenolic acid 653 $aNMR 653 $aPenicillium sp 700 1 $aBOFFO, E. F. 700 1 $aMELO, I. S. de 700 1 $aFERREIRA, A. G. 773 $tApplied Magnetic Resonance, Wien$gv. 45, n. 3, p. 207-215, 2014.
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